Významy nemocí

14.06.2009 15:14

Za jednu z nejúžasnějších a nejužitečnějších věcí považuji uvědomění, že nemoci nás nepřepadávají jen tak náhodou, ale že jsou pro nás jakousi zprávou. Když ji pochopíme, máme možnost se sami bez léků a doktorů uzdravit. Nemoci většinou bývají i tím hlavním motorem, abychom opustili své zaběhnuté programy a začali se měnit. 

Jak tedy poznáte co pro vás ta vaše nemoc znamená? Metod je mnoho, a proto berte následující popis jen jako návod  nebo doporučení a třeba si časem vytvoříte nebo najdete tu svojí metodu, která bude fungovat nejlépe.

Jako první krok doporučuji knihu, kde jsou popsány duchovní významy všech nemocí. Já sám rád používám Co nám tělo říká aneb po stopách nemocí od Miroslava Hrabici a Nemoc jako symbol od R. Dahlke. V obou knihách naleznete abecedně seřazené nemoci s popisem jejich významu. U Dahlkeho kratší a více medicínské, u Hrabici více popisné a intuitivní. Určitě ale když zapátráte v knihovnách naleznete takovýchto knih více včetně těch co principy vysvětlují. Po přečtení významu vaší nemoci se vám ale může zdát, že to nemůže být váš případ. Vězte ale, že nemoc máte proto, že na sobě své programy vidíte těžko, a proto je potřeba začít hledat. To, jestli kniha a popisy nemocí fungují snadno vypozorujete na svých nejbližších a jejich nemocech. Když se dočtete, že vaše nemoc souvisí například s lakomostí, hledejte kde v životě máte tuto energii. Nemusí to znamenat, že nerozdáváte svojí výplatu chudým, ale že nedáváte ven to, co byste měli např. informace, lásku ....apod. Nemoc souvisí s funkcí orgánu. Bolest uší – nechci něco slyšet, bolest břicha – nechci něco přijmout, strávit .... apod. Jak vidíte u některých nemocí je to jasné, u jiných pomůže, když vám doktor popíše co vlastně se v těle děje např. alergie – nepřiměřená naučená reakce na podnět zvnějšku. To vám k pochopení pomůže také.

Dalším krokem je meditace, kde se zeptáte svého moudrého já nebo přímo orgánu, který vás bolí. Nemoc si vizualizujte, pátrejte po tom jaký má tvar, velikost, barvu, povrch .... Tím se na ni naladíte a můžete lépe zjistit proč ji máte, co vám bere a přináší .... i to jsou zajímavá poznání. Nejde-li vám to samotným, poproste někoho, ať vás vede a ptá se vás. Člověk, který se umí ladit, vám může s identifikací nemoci i pomoci. Lépe vás z venčí navede, protože vás zná.  

Rozpoznávat nemoci nebo oslabené části těla můžete i na dálku. Můžete vnímat i oslabení, které ještě nejsou na fyzické úrovni patrná, a proto když dotyčný považuje orgán za zdravý neznamená to, že se mýlíte. Ale v případech práce s druhou osobou nezapomínejte žádat dotyčného v meditaci o souhlas a před vstupem a odchodem ho nechte projít světlem. To platí i když pomáháte svým dětem nebo osobě hodně blízké a souhlas vám třeba dala ústně. Nemusí to vždy znamenat souhlas v meditaci.

Děti do cca 12-14 let odráží svými nemocemi energie rodiny. Proto změnou svých postojů můžete významně pomoci k vyřešení zdravotních problémů i u svých dětí.

Při práci s nemocemi zjistíte, že nemoci mohou mít více vrstev. V meditaci zjistíte, co znamená vaše nemoc a změníte to. Ale nemoc neodejde. Ptáte se znovu a dostanete jinou odpověď. Takto se můžete dostávat na několikrát až k jádru nemoci, ale na konci zjistíte, že všechny vrstvy spolu souvisí, jen to ze začátku není vidět. Většinou lehčí nemoci mají méně vrstev a těžší vás mohou provázet delší úsek vašeho života. Není divu, většinou dlouho žijeme energie, které nám nemoci způsobují a vyléčení chceme hned.

Chápání významu nemocí by nás mělo vést k odpovědnosti za své zdraví a k péči o svoje tělo. Měli bychom v čím dál větší míře vědět co naše tělo potřebuje a nebýt závislý na okolí a doktorech. Přesto mějme k doktorům úctu. Jsou nám schopni pomoci v situacích, ze kterých se už nedostaneme sami. Těžko budete přesvědčovat krvácejícího člověka, aby meditoval a uvědomil si, proč se mu to stalo. I pro pochopení významu některých nemocí se hodí vysvětlení doktora nebo vyšetření. Když je vám stále divně a nevíte z čeho to je, zjistíte například až rozborem krve, co vám chybí nebo který orgán je nemocný. Ale klasická medicína řeší důsledky a ne příčiny. Proto je dobré i po zásahu doktorů pochopit nemoc i zpětně.

Pak existují metody jako jsou homeopatika, bylinky, Bachovy esence, akupunktura a další, které kromě léčení těla aktivně pomáhají k nalezení významu nemoce.

Pro hledání se vybavte trpělivostí, protože jako všechno na světe, i toto chce svůj čas a opakování. Ale výsledky vždy stojí za to.

Podělte se s námi o své zkušenosti a metody s prací s nemocemi v naší diskuzi

Autor: Radek

Zpět