Neplodnost, je to nemoc nebo ne?

15.04.2009 10:54

Je neplodnost nemoc či ne? Můžu s tím něco dělat nebo je to neměnná diagnostika? Co jsem udělala špatně? Proč se nám nedaří a ostatním ano? Jak můžou mít dítě rodiče, kteří si ho vůbec nepřejí a omylem se to stane? Proč nechce přijít k nám do ideálního a připraveného prostředí? Jak se může narodit této ženě, když má tolik nemocí a já jsem úplně zdravá? A proč má dítě tahle mladá dívka, které ho hned odloží? Proč, proč, proč? 

Takovéto otázky si asi pokládá každá žena, která touží po miminku a už nějakou dobu se jim nedaří. 

Nejdřív si říká, že na to asi moc tlačí, pak že zas tlačí málo. Začíná počítat plodné dny, plánuje, kdy přesně je nejlepší okamžik zplození a snaží se, aby milování i přes neustálé plánování bylo přirozené a spontánní. Zkouší různé metody a rady od cvičení, oplodňovacích symbolů, exotické dovolené přes různé medikamenty.  A pokud se stále nedaří, navštěvuje doktory a absolvuje nejrůznější vyšetření, tak aby zjistila ten důvod, tu příčinu, proč vlastně nemůže otěhotnět. Doktoři najdou vždy důvod buď u ženy  nebo u muže, který je nutný léčit nebo řeknou, že prostě těhotná nikdy nebude a nebo že jediné řešení je umělé oplodnění. 

Ale jak to vlastně je, jsem opravdu neplodná? Co to vlastně znamená neplodnost? 

Jak to, že spousta žen, kterým doktoři řekli, že jsou neplodné, mají krásné zdravé děti počaté přirozenou cestou?

Jak je to vůbec možné, když dle diagnostiky plodná být nemůžu?

Zkusme se na to podívat z trochu jiné stránky a v jiných souvislostech. Třeba tam najdete svůj návod na krásné zdravé miminko :-)

Podívejme se na to nejdříve z pohledu dušičky miminka, které k vám má přijít, a které se na to vše dívá. Vidí a vnímá, vše co s partnerem děláte, o čem mluvíte, ale i to co si jen myslíte a jaké jsou vaše pohnutky.

Miminko samo ví nejlíp, jakou zkušenost si na Zemi má zažít a jaké rodiče k tomu přesně potřebuje (s jakými vlastnostmi, postoji, aktivitami, apod.) a jaké kamarády má třeba ve škole potkat nebo jakou politickou situaci si tu má prožít. A když to není přesně podle jeho zadání, třeba tomu jen kousíček chybí, tak do toho prostě nejde. Počká si klidně několik let, až se to změní a jeho podmínky sestupu na tento svět budou ideální. 

Teď se na to podíváme z té naší stránky a naší motivace. Nejdříve si zodpovězme otázku, proč vlastně miminko chci, jaký je ten pravý důvod? Je tím důvodem, že už na to mám věk a ostatní dítě už  taky mají. Už mě to nebaví v práci, tak dítě je dobré řešení. Partner mě bude mít radši nebo si chci udržet partnerství. Chci se o někoho starat. Nechci žít sama sebe…. 

Co myslíte? Jsou opravdu toto ty správné motivace? Stojí o takovouto motivaci vaše miminko? Myslíte, že jej nalákáte tím, že budete říkat, jak ho moc chcete, ale v duchu si budete přát třeba co nejdřív vypadnout z práce? Miminko to všechno vnímá a podle toho se rozhoduje, zda už je ten správný čas k vám přijít.

Neříkám, že i s touto motivací se to některým nepodaří, ale to už je pak zase rozhodnutí miminka, zažít si i tuto zkušenost.

Začněte si nejdřív povídat s dušičkami svých budoucích miminek, jak to vlastně je, jak to vnímají a jestli už je správný čas. Jestli třeba není potřeba ještě něco změnit něco si uvědomit nebo třeba jen potřebují ještě chvilku času, aby potkali ty správné kamarády. Uvědomte si jaká je vaše skutečná motivace, jestli opravdu chcete přivést na svět nového človíčka, protože to vnímáte jako vaše poslání nebo si tím jen léčíte nějaký nedostatek lásky. 

Univerzální řešení neexistuje, protože jen každý z vás ve spolupráci se svým miminkem najde ten nesprávnější návod na cestu na tento svět. 

Začněte třeba tím, že přijmete myšlenku, že plodná jste, jen prostě ještě není ten správný čas.

Jen my si tvoříme svůj život a naše myšlenka je prvním impulzem k této tvorbě. Vyzkoušejte to a uvidíte, jak se svět okolo vás začne měnit. 

Přeji všem toužícím ženám kulatící se bříška a zdravá a krásná miminka! 

Autorka: Katka

 

Diskutovat o tomto článku, můžete na našem diskuzním fóru.

Zpět