KŘIŠŤÁL „kámen kamenů“

24.02.2009 14:30

V posledním článku o síle drahých kamenů jsem vám slíbila pojednání o křišťále.

Momentálně je mým věrným společníkem. Začaly mě bolet zuby, tak ho nosím přes den a v noci s ním také usínám. Náramek z křišťálu mi opravdu pomáhá ulevit od bolesti.

Před pár dny jsem ho také poradila jedné kamarádce, která žije v Německu a chtěla nějakou radu na dálku. Trpěla bolestmi v krku a také ji zabral umístěn na hrdelní čakru. A jedné další kamarádce jsem jako podpůrnou léčbu kromě akupunktury na bolesti paže, vystřelující až do prstů „předepsala“ také křišťálový šperk a meditaci s ním. A zase to zabralo.

Takže teď už o samotném Křišťále.

Dle budhismu je to kámen duchovního poznání, čistoty a dokonalosti náhledu. V křesťanství symbolizuje čisté Boží „bílé světlo“, v němž je obsaženo celé spektrum barev. Proto je taky univerzálním kamenem a dá se použít ve všech energetických částech těla a proti všem bolestem.

Křišťál zosobňuje aspekt čistoty a přináší jasnost do všech úrovních bytí. Symbolizuje taky světlo na Zemi, jeho očistnou, léčivou energii. Působí jako katalyzátor, který v nás urychluje výměnu energií. Negativní energii odebírá a pozitivní nás dobíjí. Křišťál propojuje naši duši s věčností Universa, čistí, chrání naší auru. Odstraňuje blokády bránící průtoku energie, nečistoty a disharmonie duše, prosvětluje naše pocity, myšlenky, představy a nabíjí nás novou životodární energií. Pomáhá také při odstraňování karmické zátěže.

V centru hrdla křišťál pozitivně působí na funkci štítné žlázy, v srdečním centru na srdce, krevní oběh a plíce, v oblasti pupku zase na zažívací potíže. Zdravotně nejúčinnější síla křišťálu je v jeho schopnosti tišit neuralgické bolesti. Pomáhá při nevolnosti, závratích, bolesti hlavy, migréně, proti horečkám, proti zduření žláz. Jako voda se doporučuje při kožních nemocech a popáleninách. Při průjmech a žaludečních nevolnostech užíváme vodu vnitřně po douškách.

Když vytáhne z těla negativní energii, může se normálně průhledný kámen zbarvit do mléčna. A je nutné ho očistit. Nejlepší je to dělat po každém léčení. Očistu provádíme přes noc v misce s vodou, nebo několik minut pod tekoucí vodou. Potom nabíjíme libovolně dlouho na slunci. Křišťál může být i vydatnou pomocí ostatním kamenům, které bez rozdílu čistí a energeticky oživuje.

Autorka: Lucia

Diskutovat o tomto článku můžete na našem diskuzním fóru.

Zpět