Kameny podporující ženství a mateřství

26.02.2009 11:16

Do třetice a naposled na téma kamenů se zmíním o pozitivních účincích kamenů především pro nás ŽENY.

O Měsíčním kamenu jsem již krátce psala a článeček je mezi postřehy.

Dalšími důležitými ženskými kameny jsou Růženín a Korály.

Růženín

Byl už od antických dob ctěn a nošen jako kámen lásky a srdce. Svými jemnými růžovými tóny v nás probouzí cit něžnosti, mírnosti, přátelství a nesobecké lásky. Prohlubuje i vnímavost našich smyslů k umění, k hudbě, oživuje v nás fantazii, inspiraci, tvořivého ducha a schopnost vidět dál než kam dosahují naše smysly.

Při řešení problémů a při komunikaci s lidmi nás učí trpělivosti, ponechat věcem potřebný čas i prostor. Učí nás také věnovat pozornost i jiným názorům než jsou ty naše, které nám mohou poskytnout jiný pohled a rozšířit tak obzor.

V duchovní rovině nás provází na cestě hledání jako strážný anděl. Při meditaci nám pomáhá otevřít srdce nadsmyslové lásce, která nezná potřebu vlastnit.

Zdravotně působí hlavně na srdce, které čistí, uklidňuje a posiluje. Má vliv na vše co souvisí se srdcem s jeho činností i emocemi. Působí na psychosomatické poruchy, jejichž příčina je v poraněných a potlačených emocích. Pomáhá při nespavosti, při léčení nemocí pohlavních orgánů u žen i mužů a neplodnosti. Vydatně může pomoci při krevních onemocněních, anémii a leukemii.

Vnitřně užívaná růženínová voda neutralizuje jedy, které svými myšlenkami, jednáním a špatnou životosprávou v sobě denně hromadíme. Povrchově léčí kožní záněty.

Také důležité je, že ruší elektomagnetický smog a záření z televize, počítačů… Je dobré ho mít v ložnici pro zdravý a ničím nerušený spánek.

Nenabíjí se na přímém slunci!  

Korály

Nejběžnější jsou korály bílé. Jejich očistný vliv nás osvobozuje od zatěžujících a temných myšlenek, negativních představ a pocitů, které jinak mohou vést, nejsou li včas rozptýleny, ke stále se opakujícím depresím. Korále nás povzbuzují pozitivně myslet a cítit, zachovávat řád, zostřují rozum a zvyšují intelekt.

Fyzicky léčí kostní nemoce: osteoporózu, osteomalácii, ale i rachitídu a také choroby močového ústrojí. Tiší záchvaty kašle, mírní astma. Korálova voda posiluje zubní sklovinu a slábnoucí zrak.

Červený a růžový korál patří mezi nejkrásnější. Symbolizuje lásku, oddanost, pokoru a soucit s trpícími.

Červený korál je i symbolem mateřství. Chrání zdravý růst miminka v matčině těle. Rudá vibrace lásky bude dítěti vlastní i po narození a v celém jeho dalším životě."Takže budoucí maminky noste na krku korále." 
Červený korál pomáhá v léčbě anemie, při poruchách krevního oběhu, neplodnosti, menstruační nepravidelnosti a při ohroženém těhotenství. Podporuje také sexuální touhu a ulehčuje porod.

Růžový korál pomáhá v meditaci získat vnitřní klid a harmonii. Mírní deprese, uklidňuje citová vzrušení a rozbouřenou mysl. Upravuje nepravidelnou srdeční činnost, zbavuje tělo jedů a tiší bolesti končetin.

Korály čistíme v mořské vodě nebo ve slaném roztoku mořské soli. Pro jejich citlivost na sluneční paprsky je nabíjíme jen na denním světle.

Autorka: Lucia

Diskutovat o tomto článku můžete na našem diskuzním fóru.

Zpět