Jaké bude léto?

11.05.2009 20:28

Léto začíná 21. 6. 2009 v 8:00 nastává letní slunovrat. Když se podíváme na tento datum jako na začátek, můžeme říci jaké budou 3 měsíce.
Nejdříve toto období vezmu všeobecně, pak se podíváme na maminky, tatínky a děti.
Jak ukazuje horoskop bude to doba velmi důležitá a zásadní.

Musíme si uvědomit, že rok 2009 symbolizuje pravdu, hloubku a srdce. Pokud něco nefunguje, nedělá se z hloubky svého srdce, musíme počítat s tím, že se věci rozpadnou, skončí. Vše povrchní dojde k zániku, týká se to věcí, které děláme v životě, ale též i uvnitř nás budeme nuceni jít hodně do hloubky a opustit staré vzorce chování a požadavků, které nejsou v souladu s naší vnitřní pravdou a srdcem.

Především v červenci budeme zkoušeni čemu věříme, jak pevná je naše víra a přesvědčení. Máme možnost udělat spoustu nových rozhodnutí, aktivovat nové činnosti, udělat změny. Červenec je ideální k aktivním dovoleným, je zde určitá lehkost, chuť si užít s rodinou, věnovat se dětem.

Srpen je náročnější a budeme více překonávat svoje ego, mít věci podle svého a především budeme mít omezené fyzické možnosti. Především druhá polovina srpna není ideální k rodinné dovolené, naopak je dobré, aby si každý udělal prostor sám pro sebe a věnoval se sobě, svému nitru. Je potřeba svou pozornost odpoutat od světského světa a snažit se ve svém nitru rozvíjet pokoru, svou sílu, která je vložena k tvoření. ,,Skrze mě je tvořeno”. Toto uvědomění Vám pomůže obejít pýchu, ješitnost a sebestřetnost, která na nás v srpnu číhá. Budeme sklízet úrodu za své předešlé měsíce, v tomto měsíci si můžete uvědomit, co vše bylo dobře a co nebylo uděláno v rovnováze. Bude se vyrovnávat karma. Záleží, co jste zaseli, to sklidíte.

Září symbolizuje konec a zároveň nový začátek. Můžeme nechat odejít to, co již nepotřebujeme. Budeme hledat nový řád a systém, jak by jsme mohli fungovat. Budeme více klidnější, více v tichu, více obráceni do sebe. Začne škola a budeme se vracet do běžného života, proto si budeme více uvědomovat tady a teď. V tomto měsíci si může ve svém životě udělat pořádek.

Maminky léto budou prožívat s touhou poznávat nové věci, komunikovat, sbírat nové informace a především být mezi lidmi. Velmi důležitá je komunikace. Nebezpečím je pocit izolace, pokud maminka zůstane sama s dětmi, tak aby zajistila dobu, kdy není hlídání. Je dobré připravit pestrý program a časté výlety. A pokud to půjde zajistit si babičku na pár dnů, aby jste si mohli odpočinout. Jinak budete mít sklon padat do smutků a depresí.

Tatínkové budou mít sklon ke svobodě a nezávislosti, sklon nechat vše za sebou a věnovat se svým zájmům. Je zde nebezpečí, že si budete chtít odpočinout na úkor druhých, kdy dáte přednost sobě než rodině. Zde je důležitá rovnováha, protože právě v srpnu by se mohli objevit problémy s druhým pohlavím, protože jim dojde trpělivost.

Děti do 7 let budou též chtít kolem sebe děti, nové zážitky, aktivitu a nové podněty. Budou rozmrzelé pokud s nimi maminka zůstane jen sama. Potřebují dostat určitou dávku svobody a pocitu volnosti. Na omezování budou reagovat vzdorem.

Děti od 7 do 13 let budou chtít být spíše bez rodičů, někde v kolektivu dětí. Ideální jsou tábory, které mají rozmanitý program, především během srpna. Děti se budou potýkat s hledáním hranic své zodpovědnosti a respektování autority. Může to být pro ně velmi dobrá zkušenost, přijmout jinou autoritu, než jsou rodiče.

Pro dospívající od 14 let je během června jasné téma lásky, poznání první lásky, která se zapíše do srdce. Pravděpodobně bude ze školních lavic a odloučení v červenci se bude prožívat intenzivně.

Horoskop 1. 9. 2009 začátek školníku roku je velmi zajímavý. Na prvním místě budou vztahy, učení a komunikace bude silně potlačena. Objeví se spoustu problémů, vyplavou napovrch především mezilidské vztahy ve školách a od toho se bude odvíjet atmosféra. Bude zvýšen výskyt šikany, která již nezůstane utajená.

Prvňáčkové se těžko budou odpoutávat od rodiny a budou mít v sobě strach jestli budou přijati v kolektivu. Tady je důležité, aby rodiče dali dětem podporu a důvěru. Motivujte a chvalte děti, podporujte jejich samostatnost. Dá se říci, že je důležitější, jak to zvládnou rodiče, především maminky, jestli dokážou ustát odpoutávání svých dětí a propustí je. Nebo budou mít sklon dítě držet a vytvářet na sobě závislost.
Když dítě vstupuje do 1.třídy, vstupuje dítě samo za sebe do světa. Tím si více uvědomuje svou zodpovědnost, jedinečnost a osobnost. Přestává být v energetickém napojení na matku a to matka může vnímat jako ztrátu. Nevědomě se snaží dítě držet ve stejném napojení. Někdy je tento přechod těžší pro rodiče než pro děti. Děti se většinou těší a cítí se důležití, když mají zodpovídat sami za sebe, cítí se velcí.
Je dobré, tento pocit podporovat a začít respektovat názor dětí. V této době se začnou více prosazovat, budou vám více odporovat a přestanou vás poslouchat. Především chlapci se budou chtít vymanit z vlivu matky a budou více vyhledávat otce, muže a respektovat jejich autoritu.
Je dobré nastolit určitá pravidla, tak aby dětem byla ponechána určitá svoboda.


Přeji Vám krásné léto a rodičům prvňáčků hodně trpělivosti.

S láskou Nela
 

 

Zpět