Čištění bytu po babičce

25.02.2009 10:57

Když jsem si četl diskuzi ke článku o Feng Šuej, o možnostech čištění bytových prostor, vzpomněl jsem si na hezkou příhodu, která se stala našim blízkým kamarádům.

Jak to tak bývá, nastěhovali se spolu do bytu po babičce, která umřela a byt jim odkázala. Když jsme přišli na kolaudaci, tak náš pes Barča, která je zná už od malinka a má je hrozně ráda, tam byla celá neklidná a za chvíli už přešlapovala u dveří. Mysleli jsme, že s jí chce čůrat a tak jsem s ní běžel před dům. Jen co vyběhla na trávník, tak se uklidnila a začala si jen tak čuchat a nevyčůrala se. Takhle to bylo za návštěvu několikrát. Mysleli jsme, že je nějaká rozhozená nebo že nechce být mezi tolika lidmi, kde je hluk. Dál jsme tomu pak nevěnovali pozornost.

Když jsme po čase zase přišli na návštěvu, chovala se Barča stejně. Na jiných návštěvách se přivítá a pak si někde lehne, ale tady se opakovalo kňučení a přešlapování u dveří. To už nám přišlo divné a když jsme dorazili domů, tak jsem se jí v meditaci ptali, co se děje. Zjistili jsme, že se v bytě necítí, že tam „něco“ je, nějaká špatná energie. Nevěděli jsme ale, jestli to máme kamarádům říct nebo ne. Na tyhle věci nevěří a asi by nás měli za blázny.

Netrvalo dlouho a při jednom rozhovoru se nás kamarádka zeptala, co je to s Barčou, že se chová tak divně. Řekli jsme jí, že mají v bytě špatnou energii, proto se tam Barča necítí, a že by s tím chtělo něco dělat. Kamarádka na nás koukala sice divně, ale přiznala, že se jim v novém bytě i špatně spí. Poradili jsme jí co a jak a čekali, jak to zafunguje. Kamarádka pak tajně, aby to její přítel nepoznal, obešla byt s vonnou tyčinkou a prosbou o očištění. Jak sama řekla, připadala si trochu jako cvok, ale když to nic nestojí (tyčinku dostala od nás :-)) tak proč to nezkusit.

Pak už zbývalo jen pozvat Barču na návštěvu. Barča prošla byt, očuchala ho a lehla si pod stůl. Všichni Barču pozorovali tak, že jsem se bál, aby se naše tajná akce neprozradila. Ale už o tom věděli všichni. Ukázalo se, že kamarádka se při procházení tak soustředila na odříkávání prosbičky, že trochu tyčinkou připálila záclonu. Takže když si toho její přítel všimnul, musela s celou pravdou ven.

Ještě jsme se večer pro jistotu v meditaci ptali, jestli je byt opravdu čistý. Byl, jen chybělo trochu víc očistě věřit a vyhodit ty staré černé masivní skříně, které měli babička s dědou celý život.

Taky to zkuste, nic to nestojí :-)

Autor: Radek

Diskutovat o tomto článku můžete na našem diskuzním fóru.

Zpět