Andělské brány na cestě na svět

01.08.2008 10:18

To, co si prožívá dušička dítěte přicházejícího na svět, je naší vědomé mysli skryto. Teprve když se vrátíme na tuto cestu v hlubokém naladění, můžeme zjistit, jak to doopravdy je.

Každá dušička čeká na chvíli, kdy bude moci přijít na tento svět. Když se čas nachýlí a rodiče jsou vybráni, připraví se u nebeské brány na odchod dolů do pozemského světa. Bránu střeží anděl početí, který dobře ví, kdy je čas jít dolů. V pravý čas bránu otevírá a na světelném andělském obláčku snáší dušičku do maminčina lůna. Ještě jí pomůže se ukotvit v bříšku, a pak už se s ní rozloučí a odchází zpět do nebe. Jako dárek jí zanechává trochu nebeské energie, aby se tam necítila sama a nezapomněla. S každou dušičkou sestupují i strážní andělé, kteří ji provázejí a pomáhají po celý pozemský život.

V bříšku se dušička postupně propojuje se svým tělíčkem, roste, zvyká si na maminku, tatínka a vůbec na tento pozemský svět. Když je vše připraveno, anděl narození u druhé brány zavelí, že už je čas. Dušička ví, že na průchod není sama, má přece své pomocníky. Své strážné anděly a toho od andělské brány narození. Ví, že jí ukážou cestu a provedou bránou na svět.

Když se miminko narodí, je mu na našem světě trochu zima. Připadá si tu cizí a pochybuje, jestli je tu vůbec správně. Ale pak se rozpomene, že má své anděly a rodiče, kteří mu budou v životě pomáhat. A začíná se těšit, jak se bude s nimi společně učit, zkoumat, prožívat a užívat si. 

Ale ne všechny dušičky přicházejí v čase, jak rodiče chtějí. Proč se některým sem nechce?

Někdy se stává, že se dušičce  z různých důvodů nechce na tento svět. Můžou to být zkušenosti z minula nebo prostě má jen strach, zda to na tomto světě zvládne. Přece jen je to úplně nové prostředí, kde se bude muset vše znovu učit, zkoušet a možná i zapomene, co už minule zvládla a co umí.
Nebo naopak rodiče strašně moc chtějí miminko, ale dušička ještě není připravená, ještě nemůže přijít, protože není ten správný čas. Ještě musí některé věci dozrát a i rodiče musejí spoustu věcí pochopit.

Dušička by jim moc chtěla říct, co prožívá a jak to vlastně je, proč se to nedaří, aby nebyli smutní. Chtěla by se s nimi domluvit a vzájemně si pomoci třeba zbavit strachu nebo připravit tělíčko. Chtěla by jim říct, že není potřeba chodit k doktorovi a brát různé léky, protože nejsou nemocní. Jen prostě ještě není ten správný čas.

Oni ji ale neslyší, nevědí, že jim posílá zprávy. Škoda, moc se na ně těšila, že si s nimi bude moci povídat už tam, shora, a vše jim dopředu vysvětlí, jak to funguje a tak. No nevadí, bude to pořád zkoušet a třeba ji jednou uslyší….

Autorka: Katka

Zpět

Diskuzní téma: Andělské brány na cestě na svět

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.