Králík v cirkuse

30.08.2012 15:18

Kdysi jsme měli moc rádi pohádky z webu Vědomé mateřství (děkujeme Radku). Ale bohužel už se delší dobu žádná nová pohádka neobjevila. Proto jsme se s mojí dcerou rozhodly napravit to a posíláme krátkou pohádku, kterou Alenka vymyslela. Budu ráda, když nám v diskusi napíšete, jestli se Vám pohádka líbila.
Přeji vám hezký den a plno dobrých nápadů.
Marcela


Králík v cirkuse

Máme doma králíčka jménem Betty. Jednou jsme ho vzali do cirkusu. Bettynce se to moc líbilo, a tak to zkoušela. Až uměla alespoň salto, přihlásili jsme ji do cirkusu.
Jednou, když jeli až do Nizozemí, koupili Betynce dřeváčky. Moc se jí líbily. Ještě jí tam koupili ozdobný kroužek na ouško.
Když už pan ředitel cirkusu zemřel, protože byl moc starý, nevěděli, koho zvolit novým ředitelem. Nikdo se na místo ředitele nehlásil, až pak zvedla packu Betynka, že by si troufla. Jednou při představení, když Betynka visela na hrazdě za tlapky, takže vzhůru nohama, kroužek ji začal padat. Betynka seskočila z hrazdy a kroužek chytila. Pak přišel kouzelník a kroužek zvětšil a Betynka začala tančit hula-hop. Diváky to velice pobavilo.
Až někdy půjdete do cirkusu, vzpomeňte si na tento příběh. Třeba Betynku někdy uvidíte žonglovat s mrkvemi.

Autorka: Alenka (8 let)
 

Zpět