Archetypální esence nejen na podporu ženství a mateřství

03.11.2009 14:50

S esencemi jsem se setkala před čtyřmi lety, kdy mi byly doporučeny jako podpora při cestě sebepoznání. Oslovily mě zvířecí esence, které mají v sobě energii zvířat. Každé zvíře má své jedinečné povahové vlastnosti, které jsou v esenci zapsány. Využívala jsem je jen pro svoji potřebu a vybírala jsem si je intuitivně. Byla jsem velmi překvapena, jak jsem silně vnímala jejich vliv.

Před pár měsíci jsem ,,náhodou“ našla Archetypální esence, které mají v sobě charakteristiku rostlin. Tím, že pracuji v astrokonstelacích a v meditacích s archetypy, mě tento druh esencí hodně zajímal. Zaměřila jsem se na ženské archetypy vzhledem k tomu, že pracuji ze základními ženskými archetypy Lilit a Evou.

Oslovila jsem své přítelkyně a požádala jsem je, aby esence vyzkoušely a podělily se o svou reakci se mnou. Mé přítelkyně jsou na různých cestách sebepoznání. Jako první jsem použila Vrbovku, která léčí i ta nejhlubší zranění v ženě. Ta zranění, která jsou hluboce ukryta a je k nim velmi špatný přístup. V terminologii čínské medicíny nedokáže centrální meridián absorbovat a zpracovat ženskou energii. Tím žena slábne a nemá ženskou sílu.

Vrbovka léčí převážně skrze sny, které jsou intenzivní a hluboké. Přes den je aktivní mysl-ego a duše spí, v noci spí mysl-ego a pracuje duše. Proto nejzásadnější léčení probíhá skrze sny. Tam se odžívají bolestné situace a zároveň se léčí. Byla jsem mile překvapena s jakou laskavostí a šetrností Vrbovka uzdravuje. Na ženách bylo zřetelné jiné vyzařování. Ženy zkrásněly a především se rozzářily. Dostala jsem krásné a velmi různorodé zpětné vazby, ale jedno mělo společné, a sice všechny ženy si řešily vztah s maminkou, který se zásadně po Vrbovce zlepšil. Když dostáváte podporu od matky, proudí k nám ženská síla od ženské linie. Můžu říci, že Vrbovka je univerzální pro všechny ženy, které hledají svou ženskou přirozenost. Každá z nás má v sobě nějaké zranění a bolest. Už jen tím, že se reinkarnujeme do ženy bereme na sebe základní zranění Evy a Lilit. Též muži na sebe berou základní zranění Adama. Toto uvádím také proto, aby si nikdo nemyslel, že muži jsou na tom lépe. Esence pracují s jemnohmotnými těly. Pracují vždy podle úrovně uvědomění a podporují, ale neotevírají nic, na co klient není připraven.

Pokud chcete léčit svoje ženské archetypy, je dobré vždy začít esencí Vrbovky. Po přečtení charakteristiky pochopíte proč. Nenechte se zmást názvy archetypů např. Babička a myslet si, to se mě netýká, babičkou nejsem. Kolikrát si vzpomenete na svou moudrou babičku, která Vás dokázala utěšit více než maminka, a proč? Bylo to moudrostí života a tento archytep pomáhá v sobě objevit svou moudrost a hodnotu.
 

Vnitřní léčitel ženství - Vrbovka


Vrbovka úzkolistá léčí to, co nelze vidět, co je pod povrchem, dokonce zkušenosti a zážitky, které si už nepamatujeme. Vrbovka na fyzické úrovni léčí planetu Zemi, ženskou Zemi, která byla poškozena. Po 2. světové válce byla vrbovka léčitelkou Německa. Objevovala se všude mezi troskami a lidé ji nějaký čas nazývali „ruinovým květem“. Dnes už si na ni málokdo vzpomene.

Tato esence se používá, když žena a zejména její ženská sebehodnota je poškozena. V terminologii čínské medicíny nedokáže centrální meridián absorbovat a zpracovat ženkou energii. Například žena, která byla přepadena, může mít jizvy u pohlavních orgánů. Ty mohou blokovat energii, která má vstupovat do meridiánu v tomto bodě. Silná a mocná žena slábne a je bezmocná – ne kvůli fyzickému, ale kvůli energetickému zranění. V přírodě je vrbovka první rostlina, která roste na místě, kde byl požár. Po roce zmizí a objevují se břízy. A tak jestli chcete vyléčit ženu na její nejhlubší úrovni, pamatujte, že je dobré začít vrbovkou a potom užívat břízu pro obnovení sebeúcty a sebehodnoty. Teprve poté můžete užívat granátové jablko.

Archetyp babičky - Bříza

Bříza je „ženský strom“. Představuje ženu, která prošla útrapami života, její děti již vyrostly a nyní na ně může hledět s jistým vnitřním odstupem, jak se snaží vypořádat s problémy, které ona už zná z vlastního života. Ví, že není žádné rychlé řešení, a že není vždy snadné prožívat obtížné situace.

Dosáhla bodu, kdy je vyrovnaná, moudrá a důstojná. Už necítí potřebu ukazovat, že je něžná a silná žena, protože to už dokázala. Má vlastní smysl pro humor a velkomyslnost. Babička je přirozeným spojencem vnoučat. Mohou se na ni obrátit, když mají problémy s rodiči, protože k nim není tak přísná a přimluví se za ně. Tak pracuje esence břízy. Přináší pohodlí, klid, moudrost, sebedůvěru, humor a pocit domova.

Bříza a jedle nejsou jen pro děti, ale pro každého, kdo postrádá bezpodmínečnou podporu a ochranu.

Archetyp matky - Hrušeň

Podle C.G. Junga je vnitřní matka nejsilnějším archetypem ze všech. Je schopna dát vzniknout novému životu, a tak bývala přirozeně hlavou rodiny. Staré sochy znázorňují obezitu jako symbol bohatství a dobrého života. Tvar hrušky je také zakulacený, což připomíná tvar dělohy. Hrušeň sama v sobě odráží tvar svých plodů. Ve starém Německu měli zvyk zasadit při narození dívky hrušeň. Ta je v duchovním a filozofickém smyslu velmi důležitá, protože snímá z člověka břímě smutku a žalu.

Esence z květů hrušně je symbolem mateřství. Přináší mír a posilu, když se cítíte zranění. Zklidňuje, když jste rozrušení, smutní nebo v panice. Je užitečná i pro matky, protože zklidňuje myšlenky smutku, pomáhá matce vyrovnat se s novou společenskou rolí, ale také osvobozuje lidi z moci jejich všemocné matky. Jsou muži a ženy, kteří se mění v malé děti, když se setkají s vlastní matkou bez ohledu na věk. Hrušeň je tedy esencí pro emancipaci. Vyrovnává mateřský archetyp bez ohledu na to, zda je příliš silný nebo slabý.

Archetyp ženství - Granátové jablko

Granátové jablko je symbolem ženství už od pradávna. Tato esence pomáhá obnovit ženskou sebehodnotu, sebeúctu a sebedůvěru, ocenit a užívat si bytí ženou při plném porozumění síle ženské sexuality. Posiluje plodnost. Mužům tato esence pomáhá rozvinout vnitřní ženský princip a lépe pochopit svou partnerku. Je to „zemská esence“.

Užívání: 4 kapky 3x- 4x denně

Upozornění: esenci ničí minerální voda

Kapky se užívají 21 dní. Tento cyklus je používán ve vícero směrech terapií. 21 dní trvá léčení a přepisování starých zápisů., tak aby mohlo dojít k efektivní změně.

Výrobce: Flower Energy, Holandsko, www.flowerenergy.nl

Dále možné objednat:

Doporučila bych ženám, které se neumí prosadit, jsou bojácné a nejisté samy sebou. Důležité je začít Vrbovkou a následně potom další esenci.

Rosmarin: Žena bojovnice

Bojovnice typu rozmarýny lékařské sází vše na jednu šanci. Je ochotná a schopná bojovat, koncentrovat a zaměřit energii. Když přijde na boj, je připravena užít všechnu sílu a zvítězit. Zaměří pohled na cíl a zasáhne ho plně koncentrovaně a s veškerou možnou energií, jako by to byla poslední věc v životě. V situaci „bojuj nebo uteč“ je tím, kdo jde do boje. A tak je tato esence jistě vhodná pro ty, kdo se stydí a jsou nervózní, mají tendenci utíkat před obtížemi, nepříjemnými situacemi a neumějí se bránit. Rosemary pomáhá vydržet útoky a výzvy a zůstat naživu. Tato esence se může dávat i novorozencům, kterým se nechce na svět nebo nechtějí začít dýchat. Přináší člověku důvěru, odvahu a energii. Je to esence typu „tohle dokážu“.

Echtes Springkraut: Vnitřní dítě

Netýkavka. Každá lidská bytost má rodné právo být vítána a milována, aniž by za to musela čímkoliv platit. Sama existence je dostatečným důvodem, abychom dostávali veškerou lásku, péči, výživu. Je to důležité, aby dítě získalo pocit sebehodnoty a bezpečí. Ten, kdo tuto prvotní životní zkušenost nemá, může být podezřívavý, pochybovačný a nepřístupný. Často se bojí blízkosti a intimity, má tendenci odmítat dokonce i lidi, kteří jej milují. Vnímá se tak, že nezasluhuje žádnou lásku, proto i jeho vztahy zůstávají neuspokojivé a nestabilní - pokud nějaké vůbec má.

Tato esence přináší kvalitu prapůvodní důvěry v život, radost z blízkosti, dotýkání a lásky.

Dále existují esence mužských archetypů, pokud muži budou osloveni esencemi, ráda je Vám objednám. Jako žena Vám nemohu poradit, jak rozvíjet mužskou energii, jako žena Vám jen mohu říct, co potřebuje žena vedle muže mít, aby byla spokojená a schopná se muži oddat. Žena muži nemůže říkat, jak se má chovat a co má dělat správný muž a muž nemůže ženě říkat, jak se chová správná žena. Vždy k tomu přistupujete svou odlišnou energií a to již zaručuje velký omyl, přesto to velmi často děláme. Jak můžeme vědět, jak se má správně chovat druhé pohlaví? Proto pokud muž chce hledat svého muže, měl by si najít terapeuta muže.

Když muž potřebuje terapeutku, od ženy čerpá mateřský archetyp, který nedostal od své matky. Stejně je to se ženou, která potřebuje terapeuta muže, vyrovnává si otcovský archetyp. Mám zkušenost od klientů mužů, kteří nějaký čas se mnou byli v kontaktu, že potřebovali dostávat péči a pochopení ženy. Když načerpali tuto energii přirozeně, začli hledat mužský vzor, který jim pomůže se dostat k rozvíjení mužské energie.

Proto poslouchejte své pocity a intuici, protože vše co se děje je správné. Vaše podvědomí Vás pošle tam, kde právě potřebujete být.

Spekulace mysli jsou zavádějící.

Zvířecí esence

Vzhledem k tomu, že mám velmi dobré zkušenosti i se zvířecími esencemi, které jsou v nabídce velmi rozsáhlé, hledala bych individuálně pro klienta konkrétní esenci zvířete.

Velmi často používám esenci Holubice proti stresu a neklidné mysli.

Holubice

Vyživuje pocit míru, klidu a tichosti v srdci našeho života. Zklidňuje mysl a pomáhá nám prožít Boží slávu v přítomném okamžiku. Posiluje smysl pro Boha - Ženu a nebeská požehnání, dovoluje nám ctít a ocenit krásu jednoduchosti. 

Ceny:
Esence jsou míchány z koncentrátů, 1 lahvička vystačí na 21 denní terapii, cena je 200,- Kč.
Samostatná konzultace k nalezení správné esence 600,- Kč.
Vzhledem k tomu, že pracuji s klienty na seminářích a při konzultacích horoskopu, určuji již zde vhodnou esenci.
Samostatná konzultace se týká objednání jen kvůli určení esence.

Více informací zde

Autor: Petra Nel Smolová

Zpět