Zapusťme kořínky do Země

15.01.2009 12:47

Uvědomila jsem si, že kolem mě stále roste počet žen, které touží po miminku, a to už si dává dlouho na čas. Myslím, že by v těchto případech stálo za to, vědomě se propojit s Matkou Zemí. Je to právě Ona, která nám dává základní stavební dílky hmoty, ze které může vyrůst další člověk. Teprve, až když naprosto přijmeme a doceníme její důležitost v našem životě, otevřeme se plně radosti ze života a tím rozkvete i naše lidství / ženství. Nastavením těchto podmínek pomůžeme lidskému semínku se snadněji zahnízdit v bohaté půdě našeho těla.

 

Toto naladění je vhodné jak pro ženy, které k sobě miminko volají, zrovna tak jako i pro těhulky a všechny, kterým připadá pozemský život smutný, nespravedlivý či šedivý a nedokáží se radovat z pozemské existence.

 

Pohodlně se usaď, nejlépe do pozice, kdy jsou obě chodidla volně rozprostřena na zemi. Pokud to teplota v místnosti dovolí, odlož i boty či přezůvky. Soustřeď se na svůj dech a zklidni mysl.

 

Nyní se ve své představě přesuň na hranici atmosféry. Podívej se pod sebe dolů na Matku Zemi. Uvědom si, jak vypadá a co k ní cítíš. Prociť ve svém srdci, co pro tebe a tvůj život znamená.

 

Teď se z nebeských výšin přesuň přímo na Zemi. Najdi si nějaké krásné místo se zdravou a živoucí přírodou. Projdi se po krajině a na místě, které na tebe obzvlášt silně zapůsobí se na chvilku zastav. Uvědom si, jak se tvá chodidla dotýkají Matky Země. Jaké to je, stát na její „kůži.“

 

Po chvilce prociťování si uvědom, že z tvých nohou vedou do hlouby Země kořínky. Můžeš si představovat, jak pomalu raší z tvých chodidel a prorůstají do jednotlivých vrstev půdy pod nohama. Pokud je to pro tebe přijatelné, můžeš je nechat růst až do samotného středu Země. Tam sídlí její duch. Jádro Země je pulzujícím srdcem této ohromné bytosti, která nám dává domov. Propoj se se Zemí do takové úrovně, aby ti to bylo příjemné.

 

Následně si můžeš vyzkoušet, jak se ti s těmito kořínky chodí. Zkus zvednout nohu a pozoruj, jak se kořínky elasticky natahují. Uvědom si, v čem je tato chůze jiná, než ta tvoje obyčejná – každodenní. Pokud se vyladíš na zemskou frekvenci, můžeš si také prožít, jak do tebe ze Země vzlíná její energie. Ještě jednou si prociť pocit stability a jistoty, který díky propojení se Zemí máš.

 

Možná můžeš mít dojem, že tě kořínky omezují a zatěžují. V tomto případě u tebe ještě nedošlo k úplnému přijetí pozemské reality a stálo by za to tuto meditaci opakovat a zaměřit se na pročištění a uvědomění si první, neboli kořenové čakry.

 

Zapamatuj si pocit propojení s Matkou Zemí a pomalu opusť naladění a vrať se do běžné reality.

 

Nechť dokážeme naplno přijmout dualitu hmotného života a navíc se z ní zvládáme i radovat!

 

Autorka: Tereza

 

 

Zpět