Prolínání s miminkem v těhotenství

25.11.2008 20:14

Teď tu máme malou inspiraci pro těhulky:

 

Lehněte si na teplou a měkkou podložku či postel. Kotníky oddalte mírně od sebe (ať už máte nohy položené či pokrčené kvůli většímu pohodlí v pokročilejším stádiu těhotenství) a ruce položte dlaněmi vzhůru pár centimetrů od trupu. Zavřete oči a vědomě dýchejte ke svému miminku. Posílejte mu s dechem do bříška světlo a s každým výdechem nechte tělo víc a víc uvolnit. Můžete se pocitově úplně propadnout do podložky a užívat si moment naprostého klidu a přijetí života s jeho dary.

 

Teď zaměřte svoji pozornost na vyzařování vaší duše. Pozorujte, odkud toto záření vychází. Soustřeďte se na oblast srdce a barvu, která z něho sálá. Nechejte toto zvláštní světlo prostoupit celým vaším tělem a pak i prostor kolem něho. Prožijte si tento stav naplno.

 

Když už máte dost, podržte si tento prožitek na pozadí mysli a zaměřte svoji pozornost na vaše miminko. Na vyzařování jeho dušičky. Nechejte na sebe působit jeho jedinečnost a zářivou existenci. Nechejte toto vyzařování splynout s tím vaším a rozprostřít se po celé vaší bytosti. Uvědomte si, jak moc vás přítomnost nového života v děloze změnila. O kolik vás obohatila a jak prosvětluje váš život i vaše vyzařování navenek.

 

Zhluboka do sebe nadechujte tento prožitek. Pokud to tak cítíte, můžete miminku v duchu sdělit, jaké zázračné chvilky s ním, a díky němu, prožíváte. Pak se pomalu vraťte do všedního života. Pozvolna si protáhněte ruce, nohy, promněte oči, pohlaďte si obličej a nakonec se pomazlete s bříškem.

 

Toto v celku jednoduché naladění posiluje spojení matky a dítěte a jejich vzájemnou souhru. Velice účinné je i v tom případě, že maminka má obavy, jak situaci kolem těhotenství a narození nového človíčka zvládne. Pravidelným naladěním na vzájemné vyzařování se pročistí i maminčina mysl a začne v ní klíčit naděje, vděčnost a přijetí. Miminko má tímto příležitost produchovnit matčino tělo a svojí esencí si ho připravit na hladký porod.

 

Autorka: Tereza

 

Zpět