Jóga Nidra v mp3

24.12.2009 11:00

Výborná jógová relaxační technika od naší jogínky Terezy Cíchové, která se nazývá Jóga Nidra, je nyní ke stažení v mp3 formátu na jejím webu zdarma: https://www.jogasterezou.cz/joga-nidra-yoga-nidra/

Něco málo o Jóga Nidře

Jóga Nidra je relaxační technika, která navozuje hluboké uvolnění našeho těla a mysli. Během jóga nidry ležíme pohodlně na zádech a naším jediným úkolem je následovat instrukce učitele nebo nahrávky. Postupně uvolňujeme v přesně daném pořadí jednotlivé části těla tak, že si je uvědomujeme. Naše tělo se tak bez úsilí dostane do hlubokého odpočinku, díky kterému během krátké chvíle (cca 20 minut) načerpáme mnoho energie. Jóga nidra má mnoho příznivých účinků na naše fyzické i psychické zdraví. Jejím pravidelným prováděním se zlepšuje výkon imunitního systému, odstraňují se energetické bloky v těle, zlepšuje se spánek, paměť a schopnost koncentrace.

Jóga nidru můžeme provádět kdykoliv během dne - ráno po probuzení abychom načerpali sílu na den, před obědem nebo večeří pro odstranění únavy nebo před spaním pro hluboký ozdravný spánek. Jóga nidru je lepší provádět jako všechna ostatní jógová cvičení před jídlem nebo zhruba 2 hodiny po jídle. Proces trávení tak nebude na překážku hlubokému uvolnění těla.

Další informace včetně nahrávky naleznete na výše uvedeném odkazu.

Ať je vám k užitku!

Zpět